This residence was designed for jewelry designers. The property is located 1 block from the Atlanta Beltline, and very close to the owner’s previous home. The clients desired to maintain the large tree in the front yard, as it retains a connection to the original neighborhood’s landscape plan of trees that line the block. The bronzed screen at the front of the house relays the plan for the city blocks of the old 4th ward and screens the setting west sun.  The brick is a material that relates to the surrounding homes. The home has; 4 bedrooms, 4.5 baths, roof terrace, a garage designed for car lifts, a living level that allows for direct connection to the pool terrace, retractable screen….. The clients had a long wish list.  A challenging site, 55’ wide x 146’ deep, the front and rear yard setbacks limited the location of the pool and residence. The grade change of 4 feet from the front door to the rear lounging terrace, presented the opportunity to step the procession through the home and transition the experience from the front door to main entertaining space. Large 12’ tall sliding doors open to the terrace, which can be enclosed by the retractable screens. Each area was planned for seating a minimum of six from the pool area to the roof terrace and media room. Custom millwork throughout the home was TaC studios designed and built locally by McMeubel/ Michael Courtz.  With the intent to make this a ‘forever home’, the longevity of materials was a driving force for selection. Brick, cementitious stucco, cement board, ceramic roof pavers, etc.  An elevator allows for aging in place, and the occasional bar cart move from 1st to roof. LED lighting thru-out, lighting system controls, foam insulation, paired with high performance windows and mechanical system this home is built to last.  The garden was planned as separate rooms, and plants were selected for their ability overtime to create perimeters of those rooms. The Pool has a spa feature that cascades into the larger pool, which has a lounging bench running its perimeter beyond the stepping stones.  The white oak stair on custom steel stringer climbs to the roof level, with details for illuminated Art displays.  The media room has a full bar & roof terrace with full view of the city’s skyline. The 4th bedroom is used as a gym, and has a great view.
05.24.17 interior6.jpg
05.24.17 interior3.jpg
05.24.17 roof.jpg
05.24.17pool1.jpg
IMG_1421[1].JPG
IMG_1463[1].JPG
IMG_1467[1].JPG
IMG_1614.JPG
05.24.17 bar.jpg
IMG_1872.JPG
IMG_0954[1].JPG
IMG_1844.JPG
IMG_1494[1].JPG
IMG_1522[1].JPG
IMG_1444[1].JPG
IMG_0993[1].JPG
IMG_1165[1].JPG
IMG_1612.JPG
IMG_1250[1].JPG
IMG_1496[1].JPG
IMG_1122[1].JPG
05.24.17 interior mbath2.jpg
IMG_0956[1].JPG
IMG_1154[1].JPG
IMG_1153[1].JPG
IMG_1177[1].JPG
IMG_1390[1].JPG
IMG_0501[1].JPG
IMG_1113[1].JPG
IMG_0498[1].JPG
IMG_0225[1].JPG
IMG_0088[1].JPG
IMG_0459[1].JPG
IMG_0117[1].JPG
IMG_0024[1].JPG
IMG_0089[1].JPG
IMG_0254[1].JPG
IMG_0250[1].JPG
IMG_0120[1].JPG
IMG_2922[1].JPG
IMG_2869[1].JPG
Redlines Ashley Ave.jpg
IMG_2876[1].JPG
IMG_2604[1].JPG
prev / next